Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Dialýza Šumperk získala dvě nová moderní lůžka

27.5.2019

Dvě moderní elektricky polohovatelná lůžka získala Dialýza Šumperk. Moderní resuscitační lůžka s váhou slouží pacientům, kteří jsou odkázání na dialyzační léčbu. Nové špičkové vybavení, které nahradilo starší typ, přišlo zdravotnické zařízení téměř na půl miliónu korun.

„Dvě nová lůžka představují pro pacienty zejména vyšší komfort a pohodlí. Neméně důležité je ale i zmírnění fyzické zátěže personálu při manipulaci s pacientem v rámci ošetřovatelské péče. Velkou výhodou je pro nás především integrovaná lůžková váha. Můžeme přesněji stanovit stupeň převodnění pacienta a lépe tak ultrafiltrovat, tedy zbavit jej přebytečné tekutiny,“ vysvětluje primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer s tím, že v současné době mají tak na dialýze tři lůžka tohoto typu.

Lůžka umožňují plně elektrické polohování pacientů, a to ve všech svých jednotlivých částech. Pokud by došlo k výpadku proudu, má lůžko vlastní integrovaný záložní akumulátor. Obsluha všech poloh lůžka s nosností 250 kilogramů je přitom jednoduchá a umožňuje i okamžitou resuscitaci pacienta.

Postel má ale i další doplňující funkce. Lze je například prodloužit, což je výhoda u vysokých pacientů, nebo uvést do speciální polohy „kardiacké křeslo“ v momentě, kdy je nutné nemocného posadit. Další funkcí je možnost aktivace alarmového sytému v případě, že pacient opouští lůžko.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: