Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Dialyzované pacienty stále více lákají Jeseníky. Péči jim zajišťuje Dialýza Šumperk

13.9.2016

Před 20 lety mohli lidé s nemocnými ledvinami o cestování jen snít. Díky pokroku v medicíně dnes mohou i dialyzovaní pacienti volně cestovat. Díky službám Dialýzy Šumperk, která je členem skupiny AGEL, mohou nemocní vyrazit také do Jeseníků. V letošním roce zde přicestovalo již 26 rekreantů s vážnými obtížemi ledvin. To je o polovinu více než za celý minulý rok, kdy Dialýzu Šumperk oslovilo celkem 17 rekreantů.

V prvních osmi měsících letošního roku byl nejvyhledávanějším obdobím pro rekreaci červenec, kdy si užívalo krás Jeseníků celkem 13 rekreantů se selháním ledvin. „Co se týče možností léčby, nabízíme zájemcům ambulantní nefrologickou péči, hemodialýzu, hemodiafiltraci i peritoneální dialýzu. A to jak permanentně, tak i dočasně, ať už v rámci rekreace nebo třeba i služebních cest či při jiných příležitostech,“ uvádí primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer.

Zájemcům s obtížemi ledvin Dialýza Šumperk nenabízí zdaleka jen samotnou možnost čištění krve. Pacienti mohou využít například dopravu zdarma, občerstvení v průběhu dialýzy, sledovat televizi, číst tiskoviny či bezplatně se připojit k internetu pomocí wi-fi.

Podmínkou pro dočasnou léčbu na Dialýze Šumperk je pouze předchozí domluva na telefonním čísle 583 332 821.

Blízké okolí šumperské dialýzy přitom nabízí krásy podhorské přírody, klid i mnoho historických památek. Dialyzovaní pacienti navíc mohou využít i zvýhodněných pobytových balíčků v nejstarších a nejznámějších moravských termálních lázních Velké Losiny, které lákají rekreanty nejen v létě, ale doslova napříč ročními obdobími.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: