Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Světový den ledvin oslaví Dialýza Šumperk nabídkou bezplatných vyšetření

6.3.2017

Bez jakéhokoliv varování či příznaků postihlo vloni na Šumpersku akutní selhání ledvin 94 osob, které se tak ze dne na den staly pacienty Dialýzy Šumperk. Absolvovat bezplatné vyšetření a zjistit, zda něco podobného nemůže potkat i vás, můžete druhý březnový čtvrtek na Dialýze Šumperk, která je členem skupiny AGEL. Na tento den je už tradičně vyhlášen Světový den ledvin.

Preventivní akce proběhne ve čtvrtek 9. března od 9.00 do 17.00 hodin. Zájemci mohou přijít bez doporučení přímo do nefrologické ambulance Dialýzy Šumperk na Nemocniční ulici. „Všem zájemcům zdarma nabídneme vyšetření, na jehož základě posoudíme riziko onemocnění ledvin - například díky vyšetření moče a změření krevního tlaku,“ říká primář dialyzačního střediska MUDr. Petr Schlemmer s tím, že výsledky sdělí lékaři pacientům přímo na místě. „Dále všem poradíme, jak předcházet zdravotním problémům, a případné zdravotní potíže bude moci každý konzultovat přímo s lékaři,“ dodává MUDr. Schlemmer.

Část populace trpící chronickým onemocněním ledvin nemá o svých zdravotních problémech ponětí. Onemocnění přitom může dospět až do stádia ledvinného selhání, kdy je nutná léčba některou z metod náhrady funkce ledvin. „Včasná diagnóza může průběh takového onemocnění výrazně zpomalit, případně zcela zvrátit. I to je důvod, proč se naše dialyzační středisko do akce zapojilo. Každý, koho zajímá jeho zdravotní stav, je srdečně vítán,“ pokračuje primář.

Světový den ledvin vyhlásila Mezinárodní federace nadací pro nemoci ledvin a Mezinárodní nefrologická společnost. Cílem světového dne je zvýšit informovanost veřejnosti o nemocech ledvin, o možnostech jejich včasné léčby, diagnostice, ale i o prevenci.

Kromě Dialýzy Šumperk se do Světového dne ledvin v Olomouckém kraji připojí i další nemocnice skupiny AGEL. Bezplatná vyšetření nabídne i Nemocnice Přerov, Prostějov, Šternberk, Nový Jičín a Jesenická nemocnice.

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: