Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 583 332 821

O nás

Vánoční duch zavítá i za pacienty na Dialýzu Šumperk

14.12.2017

Sváteční atmosféra a vánoční duch dorazí v adventním období také za pacienty Dialýzy Šumperk, a to přímo na pracoviště zdravotnického zařízení. Již v těchto dnech zdobí prostory dialýzy vánoční dekorace, zároveň ale každý pacient, který dorazí na dialýzu v období svátků, obdrží od personálu malou vánoční pozornost. Chybět navíc nebudou ani koledy, a to v živém podání personálu Dialýzy Šumperk.

„Pro většinu z nás jsou Vánoce obdobím volna. Nemoci si ale volno neberou a pacienti, kteří potřebují dialyzační léčbu, musí své procedury absolvovat mnohdy i o svátcích. Pro ty, kteří přijdou v období svátků právě k nám, máme nachystáno alespoň malé vánoční překvapení,“ říká primář Dialýzy Šumperk MUDr. Petr Schlemmer s tím, že smyslem vánoční akce je zpříjemnit absolvování nutných lékařských procedur všem stálým klientům, stejně jako novým pacientům z celé republiky, kteří přijedou na Šumpersko strávit svátky nebo si užít zimních radovánek a budou potřebovat dialyzační léčbu.

Přímo na Štědrý den a na Silvestra bude na Dialýze Šumperk zavřeno, jako každou jinou neděli. V ostatní dny ale bude běžně v provozu pro všechny stálé i nové pacienty. Ti, kteří přijdou v termínu od 25. do 30. prosince, se navíc mohou těšit na drobný dárek i hudební vystoupení personálu Dialýzy Šumperk, který zanotuje vánoční i jiné oblíbené písně.

„Není pochyb o tom, že dialyzační léčba s sebou nese značné omezení pro život každého pacienta. Neznamená to ale, že by si pacienti s onemocněními ledvin nemohli užít sváteční čas nebo dokonce i dopřát dovolenou. Pouze je zapotřebí zajistit si dočasně možnost dialyzační léčby v dané lokalitě, což v Jeseníkách díky Dialýze Šumperk není problém,“ vysvětluje primář Schlemmer s tím, že Dialýza Šumperk nabízí ambulantní nefrologickou péči, hemodialýzu, hemodiafiltraci i peritoneální dialýzu. Veškerá léčba je přitom i při dočasné změně střediska standardně hrazena zdravotními pojišťovnami.

Zájemci o dočasnou dialyzační léčbu, ať už aktuálně v období Vánoc, nebo i kdykoliv jindy v průběhu roku, se mohou hlásit na telefonním čísle 583 332 821 nebo na e-mailové adrese dialyza@dls.agel.cz, kde zjistí veškeré podrobné informace, rezervují si termíny a dohodnou si s personálem podrobnosti.

 

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: